به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان کردکوی، حسین احمدی پیش از ظهر دیروز در جلسه مدیریت بحران کردکوی که در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، با بیان اینکه بحرانها تنها به سیلاب و آتشسوزی ختم نمیشود، اظهار کرد: عامل ایجاد بحران هم طبیعی و هم انسانساخت است که بحرانهای انسانساخت آسیب و دامنهی اثر بیشتری نسبت به بحرانهای طبیعی دارند.
وی افزود: حتی بخشی از خسارات ناشی از بحرانهای طبیعی همانند سیلاب و زلزله و امثال آن به دلیل مدیریت ناصحیح در بهرهبرداری از منابع است.
معاون فرماندار کردکوی با بیان اینکه مدیریت بحران دارای یک مفهوم مشترک به معنای مشارکت و همکاری همه دستگاهها است، گفت: در صورت وقوع حادثه در یک حوزه اختصاصی کنترل آن حادثه تنها به عهده دستگاه مربوطه نیست بلکه همه اعضای ستاد مدیریت بحران جزو آن دستگاه محسوب میشوند.
احمدی با اشاره به بحران آب، مشکل آب را یک مسأله جهانی دانست و گفت: یکی از عوامل ایجاد بحران در حوزه آب استفاده ناصحیح از آن در مصارف مختلف اعم از خانگی، کشاورزی، صنعت و … است.
وی یکی از راهکارهای حل مشکل بحران آب را فرهنگسازی و آموزش استفاده صحیح و استفاده از روشهای بهروز و نو برای کاهش مصرف آب برشمرد.
معاون فرماندار کردکوی برگزاری همایش در توسعه منابع آبی و ارائه راهکارهایی رسیدن به منابع پیدار آبی، احداث سد و آببندانهای بزرگ، بازیافت آب و استفاده از آب تصفیهشده در بخش کشاورزی را از برنامههای درنظر گرفته شده در بخش مدیریت آب در شهرستان کردکوی برشمرد.
احمدی با بیان اینکه بیشترین عرصههای جنگلی در شهرستان کردکوی وجود دارد، تصریح کرد: مدیریت مناسب در این بخش نشان از آمادگی مناسب دستگاههای مربوطه است که تاکنون هنگام وقوع حادثه از جمله آتشسوزی به خوبی مهار شد؛ اگر چه در این بخش نیازمند امکانات و تجهیزات بیشتر و بهروز هستند که امید است با اهتمام اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان و اداره محیط زیست استان این مشکلات برطرف شود.
وی با اشاره به اهمیت کشاورزی، یادآور شد: یکی از محورهای مهم در کردکوی بخش کشاورزی است که در صورت فعال بودن این بخش علاوهبر تأمین بخش زیادی از اشتغال، تولیدکننده محصولات و فرآوردههای مختلف است که خود یکی از محورهای توسعه در کشور است.
معاون فرماندار کردکوی با بیان اینکه شهرستان کردکوی در کنترل سیلاب با کمبود اعتبارات و امکانات مواجه است، افزود: یکی از برنامههای این حوزه مهندسی رودخانهها و پلهای شهرستان از جمله پل روستاهای «سالیکنده» و «گرجیمحله» است که در صورت وقوع سیلاب موجب ورود آب به اراضی کشاورزان میشود.
احمدی ادامه داد: یکی از عوامل مؤثر در این مسأله تجاوز به حریم رودخانه و یا تخریب دیواره اراضی رودخانه توسط کشاورزان است که ورود آب به اراضی کشاورزان و سپس آسیب به محصولات آنها را به همراه دارد از این رو ضروری است کشاورزان از تخریب دیواره و آسیب به حریم رودخانه پرهیز کنند.